De oplossingen

van een & al oor Bakel

Inhoud op deze pagina:

Gehoorproblemen zijn er in vele soorten en maten en zo divers als de problemen zijn, zo divers zijn ook de mogelijke oplossingen. Hoortoestellen zijn er in verschillende uitvoeringen en bij de keuze houden we zo veel mogelijk rekening met uw persoonlijke wensen.
Met de huidige stand van de techniek zult u in elk geval veel profijt hebben van uw hoortoestel. Maar soms is er naast het hoortoestel nog aanvullende apparatuur nodig om de laatste problemen aan te pakken. Ook in dat geval zoeken we de beste optie voor u uit. Welke problemen u ook ervaart, we gaan altijd op zoek naar de optimale oplossing voor u.

Oplossingen

Hoortoestellen

De keuze in hoortoestellen is enorm. Er zijn tientallen merken die met enige regelmaat nieuwe hoortoestellen op de markt brengen. Niet alleen klinken hoortoestellen steeds mooier en natuurlijker, ook zijn er steeds meer mogelijkheden om ze te koppelen met bijvoorbeeld een telefoon, tablet, laptop of TV. En toch heeft elk merk zijn eigen specifieke geluid.

Een & al oor maakt gebruik van een select aantal gerenommeerde merken waarbij comfort en een natuurlijk geluid voorop staan. Om u een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bieden, leveren we alleen hoortoestellen voorzien van de laatste nieuwe technieken. Door deze toestellen volledig op uw behoefte aan te passen bent u verzekerd van een maximaal resultaat. Nog steeds zitten verreweg de meeste hoortoestellen achter het oor. Maar gelukkig zijn dat niet meer de grote beige bananen van weleer. Mooie kleine toestelletjes, in diverse kleuren verkrijgbaar en wanneer mogelijk met een nauwelijks zichtbaar uiterst dun slangetje en de luidspreker in het oor.

Welk type hoortoestel het meest geschikt is voor u hangt mede af van uw gehoorverlies en uw oor. Het belangrijkste is natuurlijk dat het toestel u maximaal ondersteunt waardoor u weer zonder beperkingen kan meedoen.
De meeste slechthorenden willen een zo min mogelijk zichtbare oplossing voor hun probleem. In sommige gevallen is het mogelijk u te helpen met een piepklein IHO (In-Het-Oor) hoortoestel. Of deze oplossing geschikt is voor u hangt mede af van uw gehoorverlies en de vorm van uw gehoorgang. Als een IHO-toestel mogelijk is, zal dat in veel gevallen minder opvallen.

Oplossingen

Maatwerk

Om u een zo optimaal mogelijk geluid te kunnen laten beleven, is de pasvorm van enorm belang. Een & al oor is gespecialiseerd in het vervaardigen van maatwerk. Met onze eigen 3D-scanner kunnen we de gemaakte oorafdrukken binnen enkele seconden zeer nauwkeurig digitaliseren en met speciale designsoftware kunnen we binnen een paar minuten zelf uw oorstukjes vormgeven. Zo kan de speciaal voor u ontworpen pasvorm al de volgende dag bij het lab in productie genomen worden.

We maken tijdens ons kennismakingsgesprek meteen al afdrukken van uw oren. Hiermee kunnen we exact de vorm van uw gehoorgang bepalen en kunnen we meteen bekijken welke oplossingen er voor uw oren haalbaar zijn. Daarnaast stelt de 3D-scanner ons in staat om een stuk sneller te werken. De gemaakte scans kunnen direct naar een lab gestuurd worden waardoor de externe productie direct opgestart kan worden.

Oplossingen

Aanvullende apparatuur

In sommige situaties is de ondersteuning van een hoortoestel alleen misschien niet voldoende. En wat als u ’s nachts uw hoortoestellen niet in heeft? Vaak is er aanvullende apparatuur beschikbaar die u extra kan ondersteunen in deze situaties. Voor veel slechthorenden blijven er situaties waarin ze problemen ondervinden. Dan is er aanvullende apparatuur die mogelijk een uitkomst kan bieden.

Hoortoestellen kunnen bijvoorbeeld gekoppeld worden met uw mobiele telefoon, het geluid van de tv kan rechtstreeks in uw hoortoestel weergegeven worden en een draadloze microfoon kan ervoor zorgen dat u uw gesprekspartner in een drukke situatie makkelijker kan verstaan. Maar wat als u uw hoortoestellen, bijvoorbeeld ’s nachts, niet in heeft? Dan hoort u misschien uw brandalarm niet terwijl bij brand elke seconde telt. Of u mist het geluid van de bel of de telefoon. In dat geval kan een wek-en-waarschuwingssysteem uitkomst bieden. U wordt met een flitslamp, een trilpieper of trilschijf gewaarschuwd waardoor uw veiligheid en bereikbaarheid gewaarborgd blijven, ook als u uw hoortoestellen niet in heeft.

Ook als u nog geen hoortoestellen draagt, is er mogelijk apparatuur die u kan ondersteunen. Zo zijn er extra luide telefoons die gesprekken makkelijker maken en speciale koptelefoons voor de tv. Zou dat een uitkomst voor u kunnen zijn? We bekijken graag samen met u de mogelijkheden.

Oplossingen

Oordoppen op maat

Regelmatig stapt er iemand onze winkel binnen om juist wat minder te horen. Als iemand overgevoelig is voor geluid kan een oordop op maat de rust een stuk terug brengen. Ook bij het bezoeken van festivals en concerten, bij het uitgaan, in lawaaiige werksituaties of tijdens het rijden op de motor of in een cabrio kan gehoorbescherming een uitkomst zijn. De mens heeft twee oren en het is belangrijk daar zuinig op te zijn. Immers, wat door beschadiging weg is, komt nooit meer terug.

Een & al oor biedt voor elke situatie een oordop op maat die de gebruiker optimaal beschermt. Doordat we in het bezit zijn van onze eigen 3D-scanner en door de nauwe samenwerking met een laboratorium dat gebruik maakt van nauwkeurige 3D-technieken zijn we in staat oordoppen te leveren met een nauwkeurigheid van 0,02mm. Hiermee is een optimale pasvorm gegarandeerd. Op www.eenenaloordop.nl zijn al onze oordoppen te vinden.

Oplossingen

In-ear-monitors

Steeds meer muzikanten weten ook de weg naar een & al oor te vinden als ze op zoek zijn naar een goede en betaalbare oplossing voor hun persoonlijke geluid. Naast beroepsmuzikanten maken ook steeds meer semiprofessionele en hobby-muzikanten gebruik van in-ear-monitors. Hierdoor kan er een persoonlijke mix gemaakt worden voor elke muzikant, is er veel meer bewegingsvrijheid en wordt het podium niet meer gevuld met floor-monitors en het bijbehorende geluidsniveau.

Voor betaalbare in-ear-monitors werkt een & al oor samen met Cinepaq. Zij maken hun in-ear-monitors met dezelfde digitale precisie gemaakt als onze oordoppen, dus pasvorm gegarandeerd. En omdat een & al oor over een DEMO-set van de Cinepaq- in-ear-monitors beschikt, kunt u voordat u een keuze maakt eerst in onze winkel de verschillende modellen beluisteren. Maak snel een afspraak voor een DEMO en overtuigt u zichzelf.

Wegens vakantie is onze winkel van dinsdag 11 juni t/m dinsdag 25 juni gesloten